Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu

WEB https://adapazariiho.meb.k12.tr
Adres : Orta Mh. Ulus Cd. No 12 Adapazarı/SAKARYA
VİZYON : ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ dürüstlüğü ile dünyaya çekidüzen vermeye çalışan nesiller yetiştirmektir…
MİSYON : Geçmişin görkemini geleceğe taşımak için, tarihi bilinçle yola çıkarak, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle işbirliği içerisinde, Kuran’ın rehberliği, peygamberimizin önderliğinde, Fatih’in neslini şaha kaldıracak, ülkemizi tüm dünyaya lider ülke konumuna getirecek, erdemli, ahlaklı, münevver, dürüst nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz.
BAŞARILAR : Okulumuz henüz 11. yılında ve 2014-2015 Eğitim yılının 2.döneminde geçilen uzun süre heyecan ve merakla beklenen yeni binasında eğitim vermeye devam etmektedir.

Öğretim Şekli :Tüm gün eğitim
Saatler : Pazartesi Giriş :08.30 Çıkış: 15:20 Salı ve Diğer günler : Giriş: 08.30 Çıkış:15.05
Yabancı Dil : Arapça ve İngilizce
Pansiyon : Pansiyonumuz Yok.
Servis : Okulumuza birçok mahalleden servis imkanı vardır.
Ulaşım : Okulumuza çarşıdan rahatlıkla yürüyerek ulaşılabilir. Karaağaçdibi Caddesi üzerinden Otobüş, minibüs ve dolmuşla ulaşım mümkündür.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Adapazarı İlçe Merkezindedir. Meşhur Mahmudun Fırınının hemen arkasında olan okulumuz Bilge Hastanesine 1 dk. Uzun Çarşıya 3 dk. ve Çark caddesine yaklaşık 5 dk.yürüme mesafesindedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri : Her yıl ortalama 200-220 civarında öğrenci almaktayız.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : -
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuz Liselere giriş sınavlarında başarılı olup 2019 yılında tüm soruları yaparak TÜRKİYE BİRİNCİSİ olan öğrencimiz vardır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : -
Sportif Etkinlikler : Okulumuz öğrencilerimizi birçok sportif alana yönlendirmekte ve desteklemektedir. (Futbol, Futsal, Basketbol, Güreş, Judo ve Havalı Atıcılık vb.)
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuz öğrencilerimizi birçok bilimsel etkinliğe yönlendirmekte ve desteklemektedir.
Proje Çalışmaları : Okulumuz öğrencilerimizi birçok Proje çalışmasına yönlendirmekte ve desteklemektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : -
Diğer Hususlar : Üstü açık Basketbol Sahamız, Şadırvan ve Mescidimiz vardır.